Общинският съвет в Пловдив взе решение представителят на общината  Пълдин

...
Общинският съвет в Пловдив взе решение представителят на общината  Пълдин
Коментари Харесай

Пловдивските съветници гласуваха против апорта на варненските акции на Панаира в “Пълдин туринвест“

Общинският съвет в Пловдив взе решение представителят на общината   " Пълдин туринвест " да гласоподава „ срещу ” вкарването на акциите на община Варна в смесеното сдружение. Това се случи с 39 гласа „ за ” и 9 „ въздържали се ”, като като се изключи че ще се гласоподава срещу вкарването на варненските акции, ще бъде наложено и несъгласие на договорката.  По този метод община Варна към този миг няма да може да влезе с присъединяване в " Пълдин туринвест ", а акциите на самото сдружение в Международен панаир Пловдив да се усилят на 79%.  Акционерното заседание на смесеното сдружение е през днешния ден от 13 часа, като в случай че не се събере кворум ще бъде отсрочено за 12 декември.
Прочетете още
До решението се стигна, откакто Веселина Александрова от Демократична България предложи да се наложи несъгласие на договорката, както и да се гласоподава срещу придобиването на акциите, съгласно нея по този метод ще се даде цялостният надзор на Георги Гергов над Панаира и това не е в публичния интерес. Контрапредложение направи Николай Радев от Българска социалистическа партия, който съобщи, че по-малкото зло е да се одобряват акциите на община Варна в " Пълдин туринвест ", защото другата алтернатива е общината в един миг да заплати част от 16 милиона лв. или още по-лошата алтернатива е те да бъдат продадени на различен частен вложител, тъй като тези дялове не са нужни на община Варна.

В последна сметка бе признато предлагането на Веселина Алксандрова с 25 на 24 гласа и то стана съществена точка. Самата тя бе призната с 39 гласа „ за ” и 9  „ въздържали се ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР